2016-2017 Sezonun En İddialı 25 Yeni Dizisi

Bizler hızlı bir şekilde yaz aylarının sonuna doğru gelirken, TV kanalları ve dizi izleme platformları da bizlere sunmak için yeni yapımlarını hazırlıyorlardı mayıs ayından bu yana. Ben de geçen yıl yaptığım gibi, hem sizlere bir yardımı dokunsun hem de yeni TV yılında kendi önceliklerimi belirleyeyim diye yine, yeni sezondan en merak ettiğim dizilerin listesini hazırlayayım dedim. Küçük bir not düşüp listeme geçiş yapacağım hemen: her ne kadar bu sonbaharda yayınlanacak olsalar da Sarah Jessica Parker’ın yeni dizisi Divorce ve HBO’nun en büyük yeni umudu Westworld’ü geçen yıl yaptığım listeye eklediğimden bu listeye de ekleme gereği duymadım.

star fox25) Star: Empire’la beklenmedik bir başarı yakalayan Lee Daniels, FOX’a yeni bir diziyle geliyor. Yine müzikal olan dizide üç genç kadının bir müzik grubu kurarak ünlü olma çabalarına tanık olacakmışız. Dizide yer alan oyunculardan bazıları ise: Queen Latifah, Lenny Kravitz, Benjamin Bratt şeklinde. Dizinin senaristlerine Daniels kendisi de dahil olduğundan ve Empire bu konuda tam bir “mess” olduğundan çok da ümitli ya da meraklı değilim dizinin varlığı için. Empire’da olduğu gibi, dizi sezon ortasında (tahminen şubat/mart gibi) başlayacak

emeraldcity24) Emerald City: ” ‘Wizard of Oz’un modern zamanlarda geçen prequel’i” şeklinde tanımlayabileceğimiz dizi, Wizard of Oz’u izledikten sonra en merak ettiğim soruya kendilerince cevap verecek gibi geliyor bana. Dizide Wizard rolünü Vincent D’onofrio (Marvel’s Daredevil) canlandırırken, Dorothy rolünde ise Adria Arjona’yı (True Detective) göreceğiz. NBC’de yayınlanacak olan dizi, sezon ortasında ekrana merhaba diyecek.

Good-Girls-Revolt-TV-show-on-Amazon-season-1-canceled-or-renewed23) Good Girls Revolt: Bir grup genç kadın araştırmacının 1969 yılında çalıştıkları bir dergideki profesyonel ortamı ve özel hayatlarını anlatan diziye pek çok kişi “Mad Men’in feminist versiyonu” gözüyle bakıyor, ne derece doğru merak ediyorum ben de. Dizinin başrollerinde Genevive Angelson (House of Lies), Anna Camp ve Grace Gummer yer alıyor, kendilerine eşlik eden isimler arasında ise Chris Diamantopoulos (Silicon Valley), Hunter Parrish (Weeds) ve Jim Belushi var. İlk bölümü bir senedir online olarak var olan dizinin kalan bölümleri 28 Ekimde yayınlanacak.

thisisus22) This Is Us:  Aynı gün doğmuş bir grup, birbirinden çok farklı hayat tarzları olan, insanın hayatlarını anlatan dizinin başrollerinde yer alan isimler arasında Milo Ventimiglia ve Sterling K. Brown da var.  Dizinin yayın tarihi ise 20 Eylül olarak belirlenmiş.

piercebrosnan-theson-amc-184957-e146928936824621) The Son: Phillip Meyer’ın aynı adlı romanından uyarlanan The Son’da eski Bond’lardan Pierce Brosnan başrolde yer alıyor. Teksas’ta petrol imparatorluğu kurmuş olan bir ailenin üç jenerasyonunun bu imparatorluk için neler yaptıklarını ve nasıl yükseldiklerini anlatacak olan dizi AMC’de 2017 yılının ilk yarısında yayınlanacak gibi duruyor şimdilik.

Speechless-ABC-TV-series-key-art-logo-740x41620) Speechless: ABC’nin aile sitcom’larına bir yenisi daha ekleniyor. Çarşamba günleri The Middle’dan sonra Modern Family’den önce yayınlanacak olan dizi DiMeo ailesinin üyelerinin hayatını takip ediyor. DiMeo ailesinin üyeleri ise “hemen hemen ailesinin her konusunda sorumluluk alan bir anne, kendisi düşündüğünden daha zeki olan bir baba, atletik bir kız çocuk, ailenin en zeki üyesi olan ortanca bir erkek çocuk, ve beyin felci geçirmiş bir ergen erkek çocuk” olarak tanımlanmış. Fragmanı gayet eğlenceli duran dizinin başrolünde Minnie Driver yer alıyor. Dizinin yayın tarihi ise 21 Eylül. 

26-count-olaf-nph.w1200.h630
Neil Patrick Harris, Count Olaf rolünde.

19) A Series Of Unfortunate Events: Lemony Snicket’ın aynı adlı çocuk hikayelerinden uyarlanan dizi sekiz bölümden oluşup önümüzdeki yıl içinde Netflix’te yayınlanacak. 2004 yapımı filmde Jim Carrey’nin canlandırdığı Count Olaf rolünü dizide Neil Patrick Harris canlandıracak.

maxresdefault18) Marvel’s Luke Cage: Marvel ve Netflix işbirliğinin üçüncü dizisi olacak olan Luke Cage ile geçen sene Jessica Jones’u izlerken karşılaşmıştık zaten, kendi dizisinde tanıdığımız karakterlerinden bazılarıyla tekrardan karşılaşacakmışız. Mike Colter’a dizide eşlik edecek olan isimler arasında Mahershala Ali ve Alfre Woodard da yer alıyor. Dizi 30 Eylülde yayınlanacak.

goliath17) Goliath: David E. Kelley‘nin (Ally McBeal) yapımcılığını üstlendiği dizinin başrolünde Billy Bob Thornton yer alıyor. Gözden düşmüş bir avukatın yoluna kendisini bu duruma düşüren şirkete karşı intikam almasını sağlayacak bir dava gelir. Peki bunu yapabilecek midir? Amazon Instant Video’da 14 Ekimde yayınlacak olan dizinin ilk sezonu 10 bölümden oluşacak.

_90281062_lethal_weapon_0216) Lethal Weapon: Aynı adlı film serisinden esinlenerek uyarlanan dizi “hafiften deli” olan bir polisin, sürekli olarak sakin kalmak isteyen bir polisle partner olmasından sonra yaşadıkları maceraları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Clayne Crawford (Rectify) ve Damon Wayans yer alıyor. Dizi 21 Eylülde FOX’ta yayınlanmaya başlayacak.

32083-thegoodplace31515) The Good Place: Kristen Bell ve Ted Danson‘ın başrollerinde yer aldığı bu komedi dizisi “öteki dünya”da geçiyor. Başka birisiyle karıştırılması sonucu “iyi yer”e giden Eleanor’un macerasını anlatan dizinin yapımcısı ise pek çok başarılı komedi dizisinin de yapımcısı olan Michael Schur imiş. 19 Eylülde NBC’de yayınlanmaya başlayacak olan The Good Place’in ilk sezonu 13 bölümden oluşacak.

AmazonVideo_2016-May-2614) The Last Tycoon: F. Scott Fitzgerald’ın aynı adlı son kitabından esinlenerek yapılan dizinin başrollerinde Kelsey Grammer, Matt Bomer ve Lily Collins yer alıyor. 1941 yılında gerçekleşen dizi Hitler yönetimindeki Nazi’lerin Hollywood’taki anaakım yapımları etkilemeye çalışmasını anlatıyor. 27 Temmuzda Amazon Instant Video tarafından sezon onayı alan dizi büyük olasılıkla 2017’nin ikinci yarısında bizimle olacak. Dizinin ilk bölümü ise online olarak ulaşılabilir durumda.

gypsy13) Gypsy: Hastalarının hayatındaki kişilerle tehlikeli ve yakın ilişkiler yaşayan bir psikiyatrist olan Jean Hollaway’in hikayesinin anlatılacağı bu 10 bölümlük dizinin başrolünde Naomi Watts var!!! Billy Crudup (Almost Famous) ise kendisinin eşi rolünde yer alacak, Crudup’ın 30 sene içindeki ilk TV rolü olacak bu dizi. Nowhere Boy ve 50 Shades of Grey filmlerinin yönetmeni Sam Taylor-Johnson’ın ilk iki bölümünü yöneteceği dizi 2017’nin ikinci yarısında Netflix’te yayınlanacak.

sneaky-pete-amazon-giovani-ribisi-margo-martindale12) Sneaky Pete: Amazon Instant Video’nun geçen seneki pilotlarından olan Sneaky Pete, uzun bir süre sonra hapisten çıkan Marius’un hücre arkadaşının kimliğini alması sonucu ailesinin işine dahil olmasını anlatıyor. Bryan Cranston ve Margo Martindale gibi isimlerin de yer aldığı dizinin yazarlığını David Shore yaparken, ilk bölümün yönetmenliğini de Seth Gordon üstlenmiş.

netflix-maniac-pic11) Maniac: Bir akıl hastanesinde kapalı olan bir adamın hikayesinin anlatıldığı dizinin yapımcılığını Cary Joji Fukunaga yapmış. Dizinin başrollerinde ise Jonah Hill ve Emma Stone yer alıyormuş. Netflix’in en merakla beklenen yapımlarından olan Maniac’ın yayım tarihi kesin olarak belli olmamış ise de bu senenin kalan dört ayından birinde yayınlanması gerek yapılan açıklamalara göre.

z-the-beginning-of-everything10) Z: The Beginning of Everything: Son zamanlarda Christina Ricci‘nin yer aldığı en kaliteli yapım olabileceğini düşünüyorum bu dizinin. Amazon Instant Video’nun yeni dizilerinden olan Z: The Beginning of Everything, Therese Anne Fowler’ın benzer adlı romanından uyarlama, ve Zelda Fitzgerald’ın hayatını takip ediyor. F. Scott Fitzgerald’la tanışması, ilişkilerinin başlaması ve daha fazlasına değineceklermiş. İlk bölümü online olarak bulunan dizinin yayın tarihi 10 Şubat olarak belirlenmiş.

12443263_10154007039224798_1438976073_n9) Santa Clarita Diet: Sheila ve Joel, Santa Clarita, California’da emlakçılık yapan evli bir çifttir, Sheila’nın yaşayacağı hayat değiştirici bir olay sonrasında ikilinin hayatları karanlık bir döneme girecektir. Drew Berrymore‘un 25 senelik bir aradan sonra televizyona “dönüş”ünü yaptırtan dizinin 13 bölümden oluşan ilk sezonu 2017’de izleyicilerle buluşacak. Berrymore’un eşi rolünde ise Timothy Olyphant var.

TheDeuce_earlypic-1024x7598) The Deuce: 1970’lerin sonlarından 80’lerin ortalarına kadar geçen dönemde porno endüstrisinin başlaması, yasallaşması ve o dönemde yoğun bir ilgi gören seks işçiliğinin de gündeme alınacağı dizide ayrıca HIV’nin ortaya çıkıp yükselişi, uyuşturucu salgınının şiddeti ve o dönemde değişen yaşam koşulları da ele alınacak. David Simon‘ın (Show Me A Hero) yapımcılığını üstlendiği dizinin başrollerinde ise James Franco ve Maggie Gyllenhaal yer alacaklar. Sekiz bölümden oluşacak olan ilk sezonun ne zaman yayınlanacağı ise henüz kesinleşmemiş durumda.

american-gods-poster7) American Gods: Neil Gaiman’ın aynı adlı romanından uyarlanan dizinin kadrosu öyle ilgi çekici isimlerden oluşuyor ki merak etmemek imkansız. Bryan Fuller‘ın (Pushing Daisies, Hannibal) yapımcılığını üstlendiği American Gods’ın kadrosunda yer alan isimlerden bazıları şöyle: Gillian Anderson, Kristin Chenoweth, Cloris Leachman, Pablo Schreiber, Ian McShane, Orlanda Jones ve Dane Cook.  Hapisten yeni çıkmış bir adamın, gizemli başka bir adamla tanışmasıyla başlayan hikaye çok ilginç yerlere gitme potansiyeline sahip gibi duruyor. On bölümden oluşacak ilk sezon, yeni yılın başlarında yayınlanacakmış.

jude-law-young-pope
Jude Law, Papa Pius XIII rolünde.

6) The Young Pope: Paolo Sorrentino‘nun yapımcılığını üstlenip ayrıca bütün bölümlerini yönettiği bu çok ülkeli yapım on bölümden oluşacak ve bu yıl içerisinde yayınlanacak. Tarihteki ilk Amerikan Papa, Pius XIII’in hayatının anlatılacağı dizide Pius XIII’i Jude Law canlandıracak (Tamamen hayal ürünü bir Papa bu, gerçek kişilerle alakası yok). Dizide yer alacak diğer isimler arasında Diane Keaton ve James Cromwell de yer alıyor.

maxresdefault (1)5) Marvel’s Iron Fist: The Defenders mini dizisi öncesinde gelecek son orijinal yapım olacak olan Marvel’s Iron Fist büyük olasılıkla 2017’nin ilk yarısında bizlerle olacak. Game of Thrones’tan tanıdığımız Finn Jones’un başrolünde olduğu dizi yıllarca kayıp olduğu düşünülen Danny Rand’in New York’a dönüşünde kung fu öğrenmiş olup, özel yeteneklere sahip olması sebebiyle suçlularla savaşmaya karar vermesini anlatır. Henüz diğer üç diziden herhangi bir ismin dahil olup olmayacağını bilmiyoruz ne yazık ki.

when we rise4) When We Rise: 1969 Stonewall Ayaklanmalasının anlatılacağı bu mini dizide Mary Louise-Parker‘ın tekrardan televizyona dönüş yapacak olması benim en çok merak etme sebebim. Fakat özellikle kamera önünde olmayan kadrosu sebebiyle iyi bir dizi olma potansiyeli taşıyor When We Rise. Dustin Lance Black‘in yazdığı ve ilk iki bölümü Gus van Sant tarafından yönetilecek olan dizi, ikiliyi 2008 yapımı Milk’ten bu yana ilk kez bir araya da getirecek. Sant’ın boşalttığı yönetmen koltuğunu ilerleyen bölümlerde Dee Rees (Bessie) ve Thomas Schlamme (The West Wing) dolduracak. Parker’a eşlik edecek oyuncu kadrosu çok geniş olsa da ilk bakışta dikkatimi çekenler şöyle oldu benim: Guy Pearce (Memento), Carrie Preston (The Good Wife), Rachel Griffits (Six Feet Under), Michael Kenneth Williams (Bessie), David Hyde Pierce (Frasier), Whoopi Goldberg, Denis O’Hare (American Horror Story). ABC’de yayınlanacak olan dizinin yayın tarihi henüz belli değil.

tom-hardy-taboo-pic3) Taboo: FX’in durmak bilmeyen mini dizi sevgisi bizi pek çok farklı yapımla bir araya getiriyor. Bunlara eklenen en son yapımlardan birisi de Tom Hardy’nin yeni dizisi Taboo oldu. BBC One’la ortak bir yapım olan Taboo, bu yılın sonlarında İngiltere’de önümüzdeki yıl içinde ise Amerika’da yayınlanmaya başlayacak. Çalıntı elmaslarla birlikte Afrika’dan İngiltere’ye dönen bir maceracının, babasının ölümünden sorumlu kişilerden intikam alma çabalarını anlatacak olan dizide Hardy’ye eşlik edecek olan isimler arasında Michael Kelly ve Jonathan Pryce da yer alıyor. 

nicole-kidman-reese-witherspoon-main-01-17-20162) Big Little Lies: Liane Moriarty’nin aynı adlı kitabından uyarlanan ve David E. Kelley’nin yapımcılığını üstlendiği dizi anaokuluna giden çocukları olan üç annenin bir cinayet davasıyla hayatlarının karışmasını anlatacak. Jean-Marc Vallée’nin (Dallas Buyers Club, Demolition) sezon boyunca yönetmenlik yapacağı dizinin kadrosunda; Nicole Kidman, Reese Witherspoon, Laura Dern, Shailene Woodley, Alexander Skarsgård, Adam Scott, Zoë Kravitz gibi isimler yer alacak. 2017’nin ilk yarısında HBO’da yayınlanacak olan dizi yedi bölümden oluşacak.

baby-jane-4
Bette Davis, Jack Warner ve Joan Crawford

1) Feud: Yine bir Ryan Murphy dizisi listemin zirvesinde yer alıyor ama bu sefer AHS’nin hala ne olduğu bilinmeyen altıncı sezonu değil.  Neyse, Feud kağıt üstünde o kadar güzel duruyor, mükemmel bir kadroya ve çok ilginç bir hikayaye sahip ki bir numara yapmamak olmazdı. Murphy’nin en yeni antoloji dizisi olan ‘FeudJoan Crawford ve Bette Davis arasında geçen pasif – agresif ve uzun süreli kavgayı anlatacak, özellikle ‘Whatever Happened to Baby Jane?’ filminin çekimlerine ve sonrasına yoğunlaşacak olan dizinin ana karakterlerini Jessica Lange (Crawford) ve Susan Sarandon (Davis) canlandıracaklar. Kendilerine eşlik edecek olan isimler arasında ise Stanley Tucci, Judy Davis, Catharine Zeta-Jones, Alfred Molina ve Sarah Paulson da var. Dizinin prodüktörlüğünü ise Murphy’nin yanı sıra Brad Pitt ve Dede Gardner üstlenmişler. Sekiz bölümden oluşacak dizinin ilk sezonu FX’te 2017’nin ilk yarısında yayınlanacak.

Yorum bırakın